...man är väl kändis höhö...

...eller nåt. Men lite kul ändå!
http://www.dagensjuridik.se/Artiklar/Sommarmingel-med-Legally-yours

Men för att vara helt ärlig. Juristmingel är SKITTRIST. Iaf när inte alla brudarna är där o man kan snacka skit utan sällskapet till största del bara består av en massa stela, kostymklädda, grå nissar. (Jenny, Maria och Ullis var med men vi var rätt så trötta o osugna hela bunten efter födelsedagsfest hos Sandra på onsdagen...) Vid sådana tillfällen undrar jag om jag passar som jurist överhuvudtaget? Inte om det är SÅDANA som är jurister? Alla stöpta i samma form. (Jag hade iaf en lite rolig t-shirt och en färgglad sjal. :))
Tur att jag har ett roligt jobb och underbara kollegor (vi hade för övrigt en underbar fredagspub ikväll!) - och det INTE på en advokatbyrå. Inte för att tracka ned på andra, det finns säkert människor som trivs... Jag vet bara att det inte passar mig för fem öre.
Nej tacka vet jag att jobba statligt :) -och det säger jag verkligen inte bara! Flextider, friskvård och ett sunt sinne!!

Jag flyger hem till pite på torsdag! Åh vad jag längtar. Efter mamma, pappa, syrran & pojkarna (inklusive hennes man hehe) mormor, frida... åååååh vad mysigt.

Jag älskar pite.

Med fantasin som enda tidsfördriv

Färdas med Stockholms kollektivtrafik en fredagkväll och du får snabba tvärsnitt i människors liv. Ganska snabbt blir du också medveten om din egen fördomsfullhet. Grundat på små glimtar av någons verklighet skaffar man sig snabba teorier om människor. "Det där är säkert en f.d småstadsbo med storstadskomplex." Och där har vi en "östermalmskille med backslick som aldrig tänker på de fattiga i tredje världen utan lägger alla pengarna på skumpa på stureplan om helgerna".

Alla har vi fördomar, vad nu "fördomar" än må vara. SAOL:s definition av en fördom är "en på förhand fälld dom". Ja, en för- dom helt enkelt.
Detta begrepp rymmer alltså någon form av dömande. Slår man upp ordet "döma" genererar detta i sin tur förklaringar som "förklara skyldig, döma, fälla, avkunna dom".
Jag blir fundersam.

Om jag slås av en tanke, en teori om någon, betyder det att jag dömer den personen? (På förhand.)

Tunnelbanevagnen är full av människor vid 22-snåret, alla på väg någonstans. Det enda som förenar oss där och då är att vi vistas i samma vagn. Var vi har varit, vart vi är på väg och av vilken anledning, där skiljer sig våra historier åt. Det är inte möjligt att veta mer om någon i en tunnelbanevagn än vad deras utseende och beteende möjligtvis kan förtälja. Just därför blir det också så intressant. För de allra flesta skapar sig väl en teori i huvudet om människor de ser och möter?

Två högljudda killarna delade på sprit i en petflaska, glada i hågen och totalt obrydda om sin omgivning. De försökte hela tiden bräcka varandra med mottagna MMS från brudar, det ena värre än det andra. "Amen kolla det HÄR då!" ...Svar: "WroAW... hon vill ha dig mannen!" osv.
Hm.
De kan vara lurade.
Min första tanke var, gud vilka osäkra små pojkar som måste hävda sig gentemot varandra.

Två äldre kvinnor med varsin resväska satt och talade till varandra på breeeed skånska. Av frisyrerna, beteendet och kläderna att döma bodde de i en småstad någonstans i Skåne och var på besök "i storstan" över helgen. Oj vad de såg nöjda och medelålders+-iga ut. De hade liknande, "småtuffa" frisyrer, var båda två lite överviktiga och hade liknande klädstil. De talade om tunnelbaneskyltarna, var man skulle "klääääiva äav"...osv. Men vart skulle de? Och vad var deras ärende i huvudstaden? Det förtäljer inte historien. Min första teori var att de var medelinkomsttagare som åkt till Sthlm över helgen för att shoppa och bara ta en weekend iväg från sina respektive öldrickande män.

Två andra kvinnor i smått lustiga kläder och något berusade satt o talade om en konsert de just varit på. Jag uppfattade aldrig vilken, men de lät väldigt nöjda i vilket fall. De såg båda två ut som rökare. De var slitna, tärda, med raspiga röster och torrt sprött hår i en urblekt nyans. Min tanke var "black jack"-kvinnor som blir alldeles för fulla varenda helg och går ut för att ragga och dansa. Möjligen och troligen i omvänd ordning.
 
På centralstationen var det såväl möten som avsked. Kramar, kyssar, omfamningar så man blev alldeles varm i hjärtat! Bl a såg jag en familj återförenas och det var många pussar! Främst från mamman till den lille sonen i 5-årsåldern. Undrar vart hon varit och varför de varit åtskilda? Kan hon jobba på distans? Men varför var de på stationen så sent? Nej där hade jag svårt att skapa mig en bild av situationen. Ville veta mer,  jag var väldigt nyfiken. Men man får bara små fragment av allas öden. Sedan får fantasin lägga pussel.

Jag undrar för mig själv om mina tankar om dem återspeglar verkligheten i någon mån? Och återspeglar deras tankar om mig sanningen?
SYNS det på mig att jag är en norrbottniska med en juridisk utbildning? Knappast. Då borde jag vara ödmjuk inför det faktum att jag kan ha fel om folk vid en första anblick.

Jag tycker om att gissa mig till andras personligheter och öden. Det roar mig. Huruvida det sedan rör sig om illasinnade "fördomar" eller harmlösa "fantasier" blir kanske avgörande av om man dömer den personen eller ej. Dvs, att jag för mig själv förklarar dem vara sådana personer. 
Jag vill mena att så länge man är öppen för det faktum att man kan ha fel så dömer man inte, följdaktligen är det inga fördomar det rör sig om utan endast filosofier och dagdrömmar. Eller? Teorier grundade enbart på mina samlade tidigare upplevelser eller vad jag fått höra är något naturligt som inte behöver vara skadligt. Det är först om man omvandlar sådana fantasier till en ren tro och visshet som det blir farligt....

Faktum är att vi kommer alltid att skapa oss bilder av andra, grundade på fragment och tvärsnitt av den personens verklighet. Och jag vet inte hur det är med alla andra, men själv blir jag alltid lite glatt överraskad när det visar sig att jag har fel om någon. Det bevisar till syvende och sist att allt inte syns på utsidan. För tråkigt vore det väl ändå om det vore så.

Dagens torraste citat o lite schlager


"Ja sjunga med kommer jag att göra, *ehurm* frågan är dock om "sång" är den adekvata benämningen på det ljud jag kommer att åstadkomma."

Carl Bildts enormt sexiga svar på frågan huruvida han ska sjunga med i kvällens schlager (han befinner sig i Belgrad). OBS! Passa er för att rikta ett förstoringsglas mot karln en solig sommardag. Han kan fatta eld!

Har för övrigt haft en mycket trevlig afton hemma hos L. Behöver jag tillägga att den gick i sågningarnas tecken? Eller som M sa efter att ha slumrat till men hört fragment av våra reflektioner "ja nog tusan kan ni konsten att såga folk". Men visst är det kul att riktigt hamra ned på andra då och då (märk väl: folk som förhoppningsvis (!) aldrig kommer få ta del av dessa reflektioner). Allt ifrån Norges bidrag - vars motivering löd "Anna Svensson har fått göra en makeover och köpt en glansig festblåsa på VeroModa" - till hon som såg ut som en sämre version av Linda Isaksson, för att inte tala om de stoppade korvarna i kostymfodral.

Den hiskeliga engelskan som präglade hela finalen var en helt egen historia. Det gör ont i själen att höra den!

Jag konstaterar att schlager skall helst avnjutas varm i glada (o trötta) pitebors sällskap.


balett är inte min kopp te.

Jag kan inte mycket om dans måste jag inleda med att säga. Men vad som fångar mitt intresse vet jag med en gång! Balett i form av tåtassande och piruetter är inte en av dessa saker.
Har just varit på Kungliga Balettakademins examensuppvisning på Dansens Hus här i Sthlm och kan konstatera att klassisk balett är så j-a tråkig att titta på!! De är enormt vackra när de dansar, graciösa och duktiga på det de gör. Men.... gäsp! Jag kan tycka att tavlor är vackra också men det innebär inte att jag vill titta på dem i två timmar....
Vissa delar av showen var mer modernt inriktade, och OJ - det var riktigt snyggt och intressant att titta på. Kollade i programbladet och självklart var det nån tjej från Bounce som hade koreograferat. Den sortens dans gillar jag, street, lite mera beats, action.

Nu är mina ägg klara! Ska smälla i mig lite ägg/kaviarmackor o mjölk såhär på kvällskvisten.. jammi.
God afton!

J

PS! Ett roligt norge-ord jag påmindes om idag ---->  ALFAKRULL. (=Snabel- a)

gratis är gott!Uppdatering på Jennyfronten!
Allt är bra med mig. Jag sover på Karlaplan sedan 1 ½ vecka tillbaka. Skönt att slippa pendla och mysigt att somna bredvid "gubben" sin! 

Jobbet är skitskoj o varierande (morgon ska jag på möte i Tyresö, jobbet betalar taxi.... sooooft!) -synd bara att jag ska byta! :) Fast näe.. det ska bli skoj ändå! Jag har nämligen fått fast jobb på Länsrätten i Sthlm! 1 september börjar jag, oj vad det ska bli spännande!!


Ikväll har jag varit på ett gratisevent i Gamla Stan för unga juristkvinnor tillsammans med mina underbara väninnor. Det bjöds på paneldebatt om och av kvinnor i juridiken (diskuterades varför det är så få kvinnor i bolagsstyrelser osv) men framför allt snittar, chokladfontän, jordgubbar, gratis vin i mängder och en liten "goodie-bag" med presenter på väg ut!! ME LIKE! Vi har anmält oss till en till nästa torsdag, moahaha!


Det var kul när vi anlände, man kunde nämligen lägga visitkort i en skål och vinna en 4 timmars städning av en professionell städfirma! (Klassklyftornas afton eller vad!) Hade jag haft något visitkort hade jag lagt i ett bara för skojs skull. Det hade varit nåt! "Rent hus" släng dig i väggen liksom. Jag skulle dra fram spisen o hela faderullan, tänk att få allt skinande rent!
Sedan gick jag med brudarna till O-baren på Stureplan. Vi satt där o drack o snackade skit tills nån snubbe började spela musik och det blev alldeles för skränigt. (Börjar man bli gammal??) Mycket trevlig var hela aftonen iaf! Jag gillar Stockholm. Det känns som om man lever sex and the city-liv. Så jag tar tillbaka. Jag ÄLSKAR Stockholm! (Ska köpa boken "Livsnjutarens guide till Sthlm" som V hade, den verkar underbar!)


Nu ska jag sussa så jag kommer upp i morgon! Att somna blir nog inga problem med några glas vin innanför västen :) OOh just ja en sak till, imorgonkväll ska jag med två pitekompisar på balettakademins examensuppvisning! Det ska bli spännande!! Tack M för att du bjöd med mig, det var ett bra initiativ! Sedan blir det schlager i Uppsala i helgen för hela slanten.

Nog för denna gång! 


Om du trodde DU var en dålig förlorare...

...så bör du definitivt ta en titt på dessa klipp! (De cirkulerar just nu i Riksgäldens TV-reklam)

Man tror inte att det är sant.

Man upptäcker något nytt varje dag!

I helgen har jag upptäckt:

-att jag gillar att hoppa studsmatta. Trots att mina gamla knän värker efter bara ett litet tag.
-att jag helt klart tycker det är värt att betala 92 kronor för en lunch på Dramatens Uteterass under förutsättning att 1) solen skiner och 2) jag är i sällskap av mina bästa vänner!
-att jag hatar att åka kommunala färdmedel. Jag vill inte spendera sammanlagt veckor av mitt liv på en tunnelbana, en buss eller en pendel. Bara tanken på det skrämmer mig så till den milda grad....!
-att katter visst kan fånga sina egna möss. Det är ingen myt.
-att gräset alltid är grönare på andra sidan. Särskilt om man inte själv har något eget gräs i form av en trädgård eller ens en gräsplätt att dra en handjagare över.
-att folk inte plockar upp liftare nuförtiden. Vart är vårt samhälle på väg? Ska det krävas en amerikan som köpt en terrängbil på Blocket för att man med hjälp av bara tummen ska ta sig in till stan från landet?
-att innergårdar är tråkiga.
-att man inte får så mycket för pengarna när man köper en lägenhet i Sthlms innerstad. Därför funderar jag starkt på att flytta hem snart och få en herrgård OCH en snygg bil för motsvarande summa.
-att cykla är enormt rogivande när man inte är på väg någon egentlig stans.
-att det är mycket roligare att sticka ett kamera- eller mobilfodral när någon bett mig om det.

Studsmatta 

 Uteterass i solgass.

Gräs m.m. på Joakims systers gamla gård.  

Om man liftar kan man hamna i en sådan här konstig sak.  

Och här har vi en innergård på Östermalm med en massa goa tjejer.
 
 Cykla är kul!   

Ett mobilfodral till J:s mamma, stickat igårkväll framför Aktuellt!Jaaa.... det är full rulle i mitt liv just nu!
Men jag bara njuter...Picknickar, promenader och päron.

De senaste dagarna har varit såå underbara!
I helgen var jag o J i Uppsala. Vi myste på för oss själva en hel del, men träffade även lite pitefolk på lördagskvällen. Mycket trevligt! En picknick vid Uppsala Gamla Högar hann vi med också. I förrgår tog jag en lååång promenad i solskenet från Karlaplan och runt hela djurgården. Med musiken i lurarna och människors leenden som mötte mig var det inte mycket som kunde störa humör!
Igår var mina föräldrar i Sthlm i jobbet samtidigt av en händelse! De bodde på olika hotell och hade helt olika ärenden, nmen vi sammanstrålade allihop efter jobbet för middag och vin på Vanadisplan. En liten italiensk restaurang med uteservering i solen, vad mer kan man begära! Såväl solen som sällskapet värmde Än en gång konstaterade jag att det är de små stunderna i livet som gör det....! Det gäller bara att njuta och uppskatta dem där och då.
 Vid högarna i Uppsala  <---man ser dem där lååångt borta

  Promenad i Sthlm   (<-- J:s hus!)
  Jag gick förbi en mycket speciell plats...   
 På middag med päronen o J i Sthlm  

Killen var jävligt bra....

...back in the days!
(OBS! Kolla in danssekvensen efter 6 minuter!)Är jag åldersrasist..?

Jag gick på stan med J idag. HELA DAGEN. Nu är jag helt slut i både armar o ben, puh! Provade mycket kläder men var liksom aldrig riktigt nöjd så jag kom hem med två par skor istället. Det kan man aldrig ha för mycket av :)

Men jag har upptäckt ett fenomen som gör mig obekväm till mods, samtidigt som jag skäms lite för att jag känner så.

Vid två tillfällen har det hänt att jag sett en person bakifrån och tänkt, ah, fan vilken schysst stil den där killen/tjejen har. Personen i fråga har varit gissningsvis runt 20 år gammal, haft snygga sneakers, tuff jacka, snygg frisyr, läckra asseccoarer, helt paketet. Så har personen vänt sig om och varit typ...50 år gammal!

EEHh?

Och då tänker/känner jag inte..."fan va coolt, en äldre person som har lite koll på ungt mode!" -som man kanske borde tycka...? Nej, istället känner jag ett obehag som jag inte riktigt kan förklara eller för den delen försvara. Det känns bara som om något inte står riktigt rätt till. Det känns... fel!

Och jag skäms för att jag känner så!

Det hela handlar väl bara om att man är ovan. Ovan att stöta på folk som inte "klär sig för sin ålder", vilket för övrigt är ett väldigt tråkigt krav man har på folk. Att man ska klä sig för sin ålder. Vem sjutton kom på det??! De människor som inte gör det är konstiga, udda, sticker ut, faller inte riktigt in i normen, man rynkar på ögonbrynen och undrar hur den personen tänker riktigt...

ÅÅh det är så tråkigt, jag önskar jag inte kände så! 

Jag står dock för att jag känner på detta vis. Jag tycker verkligen att det är konstigt att se en rynkig kvinna i 50-60-årsåldern gå omkring i snygga sneakers och en ungdomlig jacka och stil för övrigt. Inte för att jag bryr mig egentligen, alla får klä sig som dom vill. Bara man mår bra o trivs med tillvaron så! Det bara slog mig som märkligt att jag reagerar så knas, för jag har egentligen ingen anledning att känna så. Jag ska försöka ändra på det!

RSS 2.0