När alla vännerna gått hem.

Alla samlas. Det är Mat. Måndagmiddag, fast på en tisdag.
Glada samtal om allt mellan himmel och jord. Idag avhandlas bl. a huruvida mammor bör kunna amma var som helst? Relativt eniga om nej, det kan de inte. Inte var som helst. Det är exempelvis inte så lämpligt på fina restauranger, enas vi om. Att argumentera för detta påstående är desto svårare. Man kan ju titta bort? Och vissa visar inte ens bröstet utan gömmer det under nån filt.
Likväl känns det fortfarande inte lämpligt.
Om sedan någon skulle vilja gå och säga till en ammande mamma, det är nog en annan femma.

Ingen av oss har barn, kan jag ju tillägga. Men jag hoppas jag har vett att hålla tuttarna inne även om tio år om jag går på restaurang. Jag hoppas för den delen att jag har vett att skaffa barnvakt om tio år om jag går på restaurang. Småbarn och bara bröst hör helt enkelt inte hemma där, lika lite som ett högljutt gameboy eller någon med brallorna nere i knävecken. På ett café kan det däremot vara ok att amma, kom vi fram till. Där råder nämligen inte samma socialt strikta koder. Som sagt, vi var relativt eniga. (Sorry alla ammande mammor.) Men det är ett otroligt intressant och laddat ämne, I might add. Någon som har något att tillägga i frågan?

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Förflyttar oss till vardagsrummet.
Mys. Te. Cheesecake. M virkar en vante. Lugn musik i bakgrunden. Tända ljus. Vi pratar om julledigheter och småstadsliv. Alla tjejerna är från Pite, alla killarna söderifrån. Det skapar intressanta kontraster i samtalet. Särskilt beträffande familjeliv, snö och kyla....

Klockan närmar sig halv tio, folk drar sig hemåt. De traskar iväg, och jag har fönstret öppet så jag hör lite skratt från gatan. Det mattas sakta av i takt med att de försvinner mot tunnelbanan. Musiken fortsätter spela.
Jag går ut i köket för att diska undan det sista.
Ler för mig själv.
Det blev en lyckad kväll det här.
Guu så myche trevlit.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0