Let's dance.

Bara för att jag numera har fast jobb innebär det inte att jag kommer att sitta bänkad framför Let's Dance vareviga fredagkväll framöver. Aldrig i livet säger jag bara!

_______________________________


Direkt efter jobbet mötte jag upp V på Götgatan. Vi tog en bit att äta på Ciao Ciao följt av några öl på WC på söder. Satt och snackade ikapp oss. Jag tror baske mig inte jag kan komma på något bättre sätt att spendera en fredagkväll!! När V skulle iväg på bio kom J förbi och "tog över" hennes plats. Vi tog några öl till innan vi begav oss hemåt. Gushes vilken trevlig afton!

_______________________________


Tillbaka till Let's Dance.
Jag måste få citera ur en väldigt ögonöppnande krönika av Sonja Schwarzenberger som jag läste i DN imorse på tuben - angående hur olika deltagarnas prestationer bedöms beroende på om det är en kvinna eller man.


"Efter en kväll framför Let's Dance konstaterar jag förvånat att TV 4 har bytt ut konceptet underhållning mot en stunds upptuktelse. Vet hut alla kvinnor för här ska ni fan få lära er att tiga och niga i församlingen, typ."


Hon talar framför allt om vilka förväntningar vi har på de kvinnor respektive män som deltar.

Vad beror det på att Kitty Jutbring fick så mycket sämre poäng än Hasse Aro, George Scott och Carl Jan Granqvist.
Var hennes quickstep verkligen så mycket sämre än det herrarna presterade? Sonja fortsätter:


"Herrar Aro, Scott och Granqvist har massor av charm, så vad gör det att de inte alltid kan hålla takten? De är roliga och tappra ändå. Inget ont i det. Tyvärr gäller det här bara när dansaren i fråga har snopp."


----


"Let's dance avslöjar plågsamt tydligt hur olika deltagarnas prestationer bedöms. Jämför förväntningarna på en kvinna i ett dansprogram med förväntningarna på en man i ett dansprogram. Då förstår vi varför Kitty Jutbring fick sämst poäng. Vi tycker ju att det är så härligt att över huvud taget se en kille på dansgolvet att våra sinnen fylls av överseende med hans svårigheter. Samma blida blick gäller inte kvinnorna. I synnerhet inte om de dessutom tar för sig, kommer med rappa svar och väljer egna kläder. Då uppfattar vi en bråkig person som tar plats, ger uppkäftiga svar och sticker ut för att jävlas."


Sonja menar att denna olikbehandling även gäller proffsdansarna som backar upp kändisarna. Exempel: Tobias Carlsson får höra vilket strålande jobb han gjort med Elisabeth Höglund, men ingen lägger märke till hur Annika Sjöö har trollat med "Sveriges starkaste man"....


Jag vet inte om alla håller med Sonja i hennes krönika, men jag tycker att det är helt klart värt för alla att reflektera över sitt eget sätt att tänka i frågan....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0