Film är bäst hemma. På en femtitummare, i världens skönaste soffa.

Igårkväll var jag o J på bio här i Lidingö centrum. Vi ser biografen från vårt sovrumsfönster så det var mer än bekvämt att traska ned dit efter middagen.

Vi såg "Snabba cash". Den var ok. En tjej på jobbet hade målat upp den som att den var makalös vilket kan ha bidragit till att jag blev sådär impad. Men den får tre av fem i alla fall, så den var helt klart sevärd. 

_____________________________


Det som slog mig mest under filmen var vilken bio-fascist jag blivit. Det fanns ingen hejd, jag irriterades av minsta lilla störningsmoment.

Till att börja med satt det en farbror framfor mig med världens spretigaste "professor-hår" som skymde en bit av duken, inte så mycket men nog för att irritera mig. Sedan var det såklart folk som prasslade med sina godispåsar (det är väl ok att prassla under den första halvtimmen, men därefter ska man vara tyst eller åtminstone anstränga sig för att minimera prasslet), sedan var det min granne som slog på mobilen var och varannan minut och följdaktligen lyste upp halva mitt synfält, för att inte nämna projektorns envisa FRrrrrrrrrrrrr! ovanför mitt vänstra öra, killen som klämde sig förbi raden framför för att gå på toa mitt i filmen och skymde duken, en annan som satt två steg till vänster väste till precis innan ett spännande moment... (jag blängde surt åt hans håll). Och slutligen var det tanten längst ut på kanten som hade glömt att stänga av sin mobil - hur svårt kan det vara? Det är EN sak du ska komma ihåg när du går på bio, en, och det är att stänga av mobilen. ARrrgHHH!!!

Ja. Det var några exempel. "Film är bäst på bio". Jo tack. Möjligen om jag är ensam i biosalongen.

Så jag antar att jag bara har två alternativ. Sluta gå på bio eller acceptera läget...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0