Decemberfeeling

Igårnatt föll det lite, lite snö här i Stockholm. I alla fall tillräckligt för att det skulle ligga ett tunt täcke över gräsplätten utanför igår morse när jag vaknade. Rimfrosten i träden höll i sig till nio-snåret då de enstaka plusgraderna tyvärr fick den att töa. Nu är snön på marken nästan borta också. Damn it! So close...

 

 

Julstämningen här i Stockholm är obefintlig. Eller nej, jag fick en litet smakprov på den (dåliga sortens) julstämning i lördags när jag satt på bussen hem från blodgivningen och såg folk stressa omkring som små illrar på stan. Det verkar som om denna julklapps-och julmys-stress tar kål på oss människor? Har det blivit kutym att stressa så in i bängen alldeles före den 24:e och krascha med huvudet före in i Kalle Anka, julbordet och alla klapparna? Den där Ernst och Tina gör inte saken bättre. Ty ny ska man i tillägg till allt det andra baka sitt eget julkryddade tunnbröd och sy sina egna julkuddar också. Och medan man utgör dessa sysslor ska man se helst se glad och käck ut med friska rosor på kinderna.

 

 

Tänk om Ernst och Tina blev ett par. Hemska tanke att bjuda hem dem på middag. Man skulle nog känna sig som en glåmig soffpotatis i jämförelse.


 

Inte konstigt att så många inte klarar av att ta sig ur pyjamasen den 25:e… eller den 26.e… Personligen ser jag verkligen framemot att bo i min pyjamas under mellandagarna i Pite.

 

Ändå kan jag inte påstå att jag stressar. Överhuvudtaget. Alla julklapparna är inhandlade på nätet sedan länge och skickade rätt upp till Pite som vanligt. Jag låter Posten göra jobbet. Vägrar harva runt i butiker, svettas och trängas med folk i jakt på julklapparna.

 

På fredag bär det av uppåt. Hemåt. Håll tummarna för mig och mitt flygplan som ska lyfta kl 17.45. Ingen snöstorm! Inget kaos på Arlanda! (I wish)

 


Längtar som en liten gnu till mammas och pappas bastu...

Vågar man hoppas på istappar i år också?


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0