Bio-onsdag.

Kom just hem efter ett biobesök med Vida, hennes syster Aida, deras mamma och Aidas pojkvän. Vi såg filmen "Nader och Simin - en separation", ett iranskt familjedrama.
I centrum för handlingen står paret. Kvinnan som vill ta ut skilsmässa och flytta utomlands och mannen som vill stanna kvar och ta hand om sin alzeimerssjuke far. Till det kommer deras tonårsdotter som slits mellan dem, och kvinnan som mannen anlitar som hemhjälp utan att kvinnans make känner till det. Det ställer till det en del trubbel, kan man säga.DN, som gav filmen en femma i betyg i september, skriver bl.a.:

"Sekulär och välbeställd medelklass ställs mot religiös och fattig arbetarklass men rör sig långt bortom kategorierna ont och gott. Här handlar det om en grupp människor inför komplicerade moraliska – och givetvis könsbestämda – överväganden.

(---)

För den som minns Kim Longinottos suveräna dokumentärfilm ”Divorce – Iranian style” (1998, finns på Youtube) känner man igen hur lagstiftningen och procedurerna tvingar fram om inte rena lögner så åtminstone frisering av sanningen när det kommer till vårdnadstvist, kvinnors ställning – men också mäns – och ekonomisk ersättning vid brott och skilsmässor."
Mitt betyg?
Ja, från att ha varit lite skeptisk de första fem minuterna blev jag mer och mer fast i handlingen ju längre tiden gick. Den utvecklade sig till att bli en av de mest gripande filmer jag sett på länge.
Fantastiskt skådespeleri ska tilläggas.

Gå och se, om ni har möjlighet!

Kommentarer
Postat av: ROBIN HOOD - humor videos

jag skulle vilja fråga dig nu om du har lust att kika på min senaste video jag lagt upp på bloggen, lägger upp välredigerade och humorfyllda videosar och vill ha lite feedback. Kan inte du kika å ge en åsikt? (:

2011-10-15 @ 13:21:09
URL: http://robinhoods.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0