Finfina grejer.

Livet som LCHF:are kräver sin planering. Varje söndag skriver vi därför upp ingredienserna till fyra-fem middagar och går och handlar till det (och frukostar).

Idag stod auberginelasagne på menyn.

Först lagar man en köttfärssås som får götta ihop sig ordentligt. Jag kör alltid dubbel sats när jag ändå lagar lasagne. Perfekt matlådemat.



Sedan tar man två aubergine (auberginer? aubergines? aboriginer?:) och stoppar inte in dem i öronen utan skär dem i tunna skivor.




De kan med fördel läggas ut på hushållspapper och saltas så att lite vätska försvinner (det kan man göra under tiden köttfärssåsen göttar till sig).



Varva sedan köttfärran med aubergineskivor och en gegga gjord på 4 dl grädde, 4 dl creme fraiche och 4 dl riven ost.




Avsluta med riven ost, sedan en skjuts in i ugnen på 200 grader en halvtimme.




Till lasagne är det gott med en sallad gjord på körsbärstomater, gurka, ostkuber och paprika. Riktigt knaprigt ska det vara.

Och dressing, man ska alltid ha en en dressing redo i kylen. Joakims husdressing innehåller balsamvinäger, olivolja, vitlök, fransk senap och salt, peppar.

Ni vet väl vad den sa när jag öppnade kylskåpet?
"Close the door, I'm dressing!"




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0