Yeey!

På fredag kommer mamma och pappa på besök. De stannar över helgen och vi ska bland annat gå på Brolles Rock & Roll-show på Scalateatern, gå ut och äta, titta på bilder från resan, umgås med Joakims föräldrar och gå på en massa hockey. Ja, ni läste rätt. Nils lag är nämligen i stan för några bortamatcher och självklart ställer vi upp som hejaklack.

Längtar massor till alltsammans!


Cloud Nine
heter restaurangen vi ska gå på innan föreställningen på fredag.
Jag har aldrig varit där men visst ser det trevligt ut? Ligger precis vid Norra bantorget.

"Här serverar vi spännande rätter med inspiration från Frankrikes forna kolonier och klassiska franska rätter såsom Steak Tartare, Moules Frites och Boeuf Bourguignon. Matsalsmiljön ger känslan av en svunnen tid, där kärlekspar, vänner, familjer och större sällskap trivs bakom spetsgardiner, under Astorias gamla biograflampor och bland soffgrupper och palmer."Nåja, riktigt så varmt kommer vi nog inte att ha det till helgen. Men vem vet? Hoppas kan man ju alltid.


En bra film kan verkligen göra en hel kväll.

God morgon världen!

Hade ni en trevlig fredagskväll allesammans?

Själv hade jag tänkt göra så mycket av kvällen, men det blev så lite. Ändå blev det så bra! Hade tänkt träna, men kom hem och slängde mig i soffan istället. Hade tänkt laga en god middag, men jag och J köpte med oss färdigmat istället som vi tryckte i oss framför några avsnitt av Seinfeld. Sedan klämde vi denna film!


Primal fear, en gammal dramathriller från -96 med bl.a. Richard Gere, Laura Linney och Edward Norton i rollerna.
Gilla!
Edward Nortons rolltolkning var helt otrolig. Jag hade glömt vilken fantastisk skådespelare den killen är. Han vann en Golden Globe för denna biroll som blev hans genombrott i filmvärlden. Han nominerades även till en Oscar. Två år senare gick han upp 13 kg rena muskler för sin roll i American History X. Minns ni den filmen? Fantastisk. Även för den rollen fick han en Oscarsnominering.

________________

Vet ni vad? Idag ska vi ut på landet. Närmare bestämt 50 minuter norr om stan. Vi ska undersöka en sak.... och om allt går vägen kommer jag att meddela inom kort vad det gäller, för er som inte redan vet! :)

Ha en bra lördag!


Go Gärdet!

Huvudet känns lite tungt denna morgon efter gårdagens vinande. Vi hade AW på jobbet med lekar, musik och mat. Det var så trevligt så! Jag har tur som har så många trevliga kollegor. Jag vet inte hur många gånger per dag vi faller ut i ett riktigt gapflabb på fikaraster och i korridoren. Sådant är viktigt, särskilt när man arbetar med det vi gör. Då behöver man lätta på trycket ibland, så att säga.

Betongkepsen lättade något efter en dubbel espresso och det faktum att det är fredag. Tjoho! Humöret lyftes ännu ett snäpp när jag öppnade tidningen och läste att Gärdet ska få Europas första HBT-seniorboende! Hösten 2013 ska de första homo-, bi- och transpersonerna flytta in på ett seniorboende på Gärdet här i Stockholm. Är det inte fantastiskt så säg?

(bild hämtad från Metro.se)

Såhär skriver man i Östermalmsnytt:

"Boendet kommer att drivas av Regnbågens kooperativa hyresgästförening.
- Många har frågat mig varför det behövs ett äldreboende för hbt-personer. Svaret är att man inte ska riskera att ”gå in i garderoben” om man skrivs in på ett boende som är till för gemene man, säger Christer Fällman, ordförande i Regnbågens kooperativa hyresrättsförening.
I förra veckan beslutade Micasa, Stockholm stads fastighetsbolag, att renovera seniorboendet Rio på Gärdet och upplåta ett flertal våningsplan till föreningen. Sammanlagt kommer det att finnas 38 lägenheter, men boendet erbjuder också gemensamma utrymmen.
- Det här är ett viktigt startskott för att fler äldre ska kunna leva sina liv som de önskar. Man ska kunna välja vilka man vill bo med och var man vill bo, även när man blir äldre, säger äldreborgarrådet Joakim Larsson (M)."Idag regnar det och är riktigt trist väder...

dsc06886 (MMS)

Idag regnar det och är riktigt trist väder i Stockholm. Därför ska det bli extra mysigt att krypa upp i biofåtöljen med vida, ja varsin fåtölj då såklart. Vi ska se Carnage på Sture. Kom biomörker, omfamna mig!


Premiär!

Nu har jag gjort det för första gången. Använt ordet "hen" i en mening i en konversation. En vän hade varit hos läkaren för ett återkommande besvär och jag frågade "jaha, och vad sa hen då?" Det gick hur bra som helst. Universum exploderade inte. Himlen föll inte ned på jorden. Min vän tittade bara på mig, log och svarade att "jo han sa att..." varpå jag också började kalla läkaren för "han"/"honom".

Detta könsneutrala lilla ord har väckt mycket känslor. "Det är ägnat att utplåna könen!" verkar många tro. Vilket inte kunde vara mer fel. Hen ska ju användas främst när man inte känner till könet på personen man talar om, som i ovan nämnda exempel (istället för att utgå från och befästa normen att läkaren är en man). Eller kanske i en situation när personen själv inte vill avslöja sitt kön.


Hur kan man vara emot att berika språket ytterligare? Det förstår inte jag. Vi ska ju inte radera orden "hon" och "han". Vi ska bara lägga till ett ord för situationer när "hon" eller "han" inte passar in. Ordet "snippa" är ju ett bra exempel på ett ord som skapades eftersom det fanns en lucka i språket. Till en början kändes det kanske märkligt att säga det, men nu fem år senare är det etablerat.

........

Lady Dahmer - min genusguru nummer ett - skrev så klokt i sin blogg att:

"ska vi snacka om att förvirra barn så kan vi diskutera begrepp som brandman, polisman, affärsman, sjöman och liknande. Inte konstigt att de alltid utgår från att det är en han, inte bara pga rådande normer och hur de porträtteras i det offentliga utan även benämningen. Brandman. MAN.

Tänk om vi bytte namn på yrkena och sa brandkvinna istället? Vilken grej! Oavsett kön. Ungefär som sjuksköterska.

För grejen är ju att mannen är norm. Alltså, vi uppfattar man som neutralt. Man. Mannen. Han är neutral och kvinnan är undantaget. Han är normen och kvinnan skiljer sig. Han är människa och kvinnan är kvinna. Man är människa och kvinnan är en människa med tuttar och snippa."


Resedagboken.

Ett nytt inlägg från safarin hittar ni här!


Jag och Vida har varit på stans finaste bi...

dsc06873 (MMS)

Jag och Vida har varit på stans finaste biograf, Saga på Kungsgatan, och sett the Descendants med George Clooney i huvudrollen. Den var helt fantastisk! Vacker, humoristisk och spännande. Rekommenderas!


Jag har Mia på besök och vi myser i soffan...

dsc06872 (MMS)

Jag har Mia på besök och vi myser i soffan efter gomiddag. Brasa, kaffe och surr, det är grejer det.


Kärlek i stora lass.

Glad Alla Hjärtans Dag kära vänner!

Sitter härhemma och väntar ivrigt på att få gå iväg på middag med älsklingen. Förutom att det är Alla Hjärtans Dag så firar vi även att det är på pricken fem år sedan vi blev ihop (corny, jag vet, men vi är lite corny - and proud of it!).

Vi har bokat bord på El Diablo på Kungsholmen, det ska bli hemskt trevligt. Jag har aldrig varit där men deras meny såg inte alls tråkig ut... Enligt min kollega Tina (som rekommenderade restaurangen) så ska de visst ha smarriga drinkar också. En schysst blandad margarita en tisdagskväll - det skulle inte sitta helt fel! Jag har dessutom tagit på mig min bästa matvräkarklänning - ni vet en sådan där med ordentlig resår i midjan och riktigt "sladdrigt" nedtill hihi. (Det är alltid trist när ett par tajta brallor hindrar en från att äta så mycket man vill...)

Så, på denna Kärlekens dag kommer några bilder som symboliserar olika sorters kärlek för mig!


Far-och-dotterkärlek.


Syskonkärlek.


Moster/syskonbarnskärlek.


Mor-och-dotterkärlek.


Vänskapskärlek.


Kärlekspars-kärlek!Från mig till er-kärlek!


Ojdå.

Det råkade visst vara jättefint väder ute idag och jag har inte tagit mig utanför dörren. Nåja, så kan det gå. Ibland är det skönare att bara vara hemma och polemasa än att gå ut, och då spelar vädret föga roll. Har lusläst tidningen, kollat på en film och bara segat.

Oh! Jag har uppdaterat resedagboken med ett inlägg om första dagen i Serengeti, för er som är intresserade. Det hittar ni här.

Trevlig söndageftermiddag allesammans!

Aloha! Tips från coachen. De har supergoda...

img_3271 (MMS)

Aloha! Tips från coachen. De har supergoda drinkar på Tiki Room!


Idag kör vi heldag med gamla Uppsala-gänge...

dsc06870 (MMS)

Idag kör vi heldag med gamla Uppsala-gänget. Fjorton tjejer! Började med brunch på Strand, följt av en dansklass med Bollywooddans och snart blir det drinkar och middag! Så himla trevligt. Vi har mycket att ta igen!


En polishelikopter har nu snurrat ovanför ...

dsc06869 (MMS)

En polishelikopter har nu snurrat ovanför grannhuset i fem minuter. Och det är meningen att jag lugnt ska gå till jobbet?


Äntligen Måndagmiddag! Det var jag som utf...

dsc06868 (MMS)

Äntligen Måndagmiddag! Det var jag som utfodrade vargarna denna gång. Chili con carne, chokladmousse och en brasa. Mycket trevligt!


Söndag.

Vi har varit så duktiga idag! Handlat för hela veckan, gått med vår gamla gran till grankyrkogården (den har stått och sett ledsen ut på balkongen sedan början av januari), städat hela lägenheten, Jo har strukit lite skjortor och lagat middag med matlådor och jag har skrivit ett inlägg på resdagboken om vårt besök i en massajby.

Nu är det filmtajm! Tinker, tailor, soldier spy...

Trevlig söndagskväll allesammans!

Gärdet runt på skidor. Fy bubblan vad härl...

dsc06861 (MMS)

Gärdet runt på skidor. Fy bubblan vad härligt! Svårt att förstå att man låg på en strand för en dryg vecka sedan...


Snön faller stilla. Stockholm är ett vacke...

dsc06858 (MMS)

Snön faller stilla. Stockholm är ett vackert vinterland, det är fredag och jag är på väg hem till sara för middag och mys med henne och vida. Livet leker!


Tyckte jag var smart som tog en ryggsäck f...

dsc06856 (MMS)

Tyckte jag var smart som tog en ryggsäck för att hämta ut ett paket med böcker. Ryggsäck-paket 0-1.


RSS 2.0