Go Gärdet!

Huvudet känns lite tungt denna morgon efter gårdagens vinande. Vi hade AW på jobbet med lekar, musik och mat. Det var så trevligt så! Jag har tur som har så många trevliga kollegor. Jag vet inte hur många gånger per dag vi faller ut i ett riktigt gapflabb på fikaraster och i korridoren. Sådant är viktigt, särskilt när man arbetar med det vi gör. Då behöver man lätta på trycket ibland, så att säga.

Betongkepsen lättade något efter en dubbel espresso och det faktum att det är fredag. Tjoho! Humöret lyftes ännu ett snäpp när jag öppnade tidningen och läste att Gärdet ska få Europas första HBT-seniorboende! Hösten 2013 ska de första homo-, bi- och transpersonerna flytta in på ett seniorboende på Gärdet här i Stockholm. Är det inte fantastiskt så säg?

(bild hämtad från Metro.se)

Såhär skriver man i Östermalmsnytt:

"Boendet kommer att drivas av Regnbågens kooperativa hyresgästförening.
- Många har frågat mig varför det behövs ett äldreboende för hbt-personer. Svaret är att man inte ska riskera att ”gå in i garderoben” om man skrivs in på ett boende som är till för gemene man, säger Christer Fällman, ordförande i Regnbågens kooperativa hyresrättsförening.
I förra veckan beslutade Micasa, Stockholm stads fastighetsbolag, att renovera seniorboendet Rio på Gärdet och upplåta ett flertal våningsplan till föreningen. Sammanlagt kommer det att finnas 38 lägenheter, men boendet erbjuder också gemensamma utrymmen.
- Det här är ett viktigt startskott för att fler äldre ska kunna leva sina liv som de önskar. Man ska kunna välja vilka man vill bo med och var man vill bo, även när man blir äldre, säger äldreborgarrådet Joakim Larsson (M)."Kommentarer
Postat av: Christer Fällman

Hej och tack för ditt inlägg på bloggen! Bästa hälsningar! Christer

2012-03-10 @ 07:43:13
URL: http://www.regnbagen.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0