Sista april

Efter en halvdag på jobbet for jag hem för att äta lunch och sova en stund. Snart bär det av till Hammarby Sjöstad för middag och brasa i goda vänners lag.

Glad Valborg allesammans!


Pust och stånkIgår tog jag och Milla en joggingtur runt Djurgårdsbrunnsviken direkt efter jobbet. Som vi kämpade. Det gick rätt trögt, tyckte vi båda. Då är det bra att ha en löparkompis så att man kan turas om att dra!

Vår i Stockholm.


Stureplan i lördags med mobilens panoramafunktion.

Tankar för dagen.

Saker jag har tänkt på idag:

  • Hur säkerhetsnålar är genialiska till sin utformning men fullkomligt livsfarliga om de går upp utan att man anar det. (Jag tyckte nämligen till en början att det var en utmärkt idé att säkerhetsnåla ihop hålet i strumpbyxan…)
  • Hur vissa personer – väldigt många faktiskt - ser sura ut när de har ansiktet i ”neutralläge”. Säkert gör jag också det. Trots att jag inte är sur. Vilket slöseri.
  • Hur jag verkligen tycker det är ointressant att lyssna på andra när de berättar vad de drömt om inatt. (Men jag berättar mer än gärna om mina egna drömmar, som jag finner sååå intressanta.)
  • Hur nöjd man alltid är med håret just den dag man ska till frisören och man undrar, ska jag verkligen klippa mig?
Apropå frisör - jag fick lite frisyrinspiration idag när jag såg den här bilden. Är hon inte söt, Katie Holmes?? (Och ser inte frisyren väldigt enkel och lättskött ut, men ändå snygg?)Duktiga.

Igårkväll hade vi Måndagmiddag här hos oss. J stod för matlagningen medan jag, Erik, Karin och Mia stod för ätandet. Nåja, J fick nog också i sig en bit. Hemskt trevligt var det i allafall! Och gott.Ikväll har jag & J, hans mamma och pappa, syster Lisa och svåger Uno varit på skolmusikal i Kevinge skola, Danderyd.

Joakims äldste systerson Leo var med i orkestern. Ni ser honom på bilderna, han är den blonde killen som spelar gitarr. Jätteduktig var han! Och så cool. Han såg inte det minsta nervös ut.

Musikalens tema var "the 60´s" och den var uppdelad i två akter fyllda med en massa roliga nummer. Teater, trolleri, dans, akrobatik, you name it. Vad de måste ha jobbat och slitit med denna musikal. Imponerande.

Själv minns jag bara hur sjuuukt nervös jag var varje gång jag skulle uppträda/prestera solo på NÅGOT sätt i skolan eller vid andra sammanhang. Luciafiranden, dansuppvisningar, pianouppträdanden, lägga en straff på en fotbollsmatch eller springa ett 60-meterslopp i skolan -jag kräktes nästan, så nervös var jag. Jag avstod därför ofta (och skyllde på något annat). Om jag gjorde något i grupp gick det oftast bra, men solo.. nej huvva.

Det sitter i mig lite än. Kan det bero på prestationsångest?
Rädslan för att göra fel?
Rädslan för vad folk ska tycka?
Kontrollbehov?


Take your pick. Förmodligen lite av varje.

Därför kände jag verkligen med de elever idag som verkade lite nervösa och stela (för sådant märks). Men jag blev framförallt imponerad av att de stod där och genomförde ett framträdande. Själv hade jag förmodligen legat hemma i soffan och låtsats ha feber.
I slutet reste sig alla i publiken och sjöng med till en av min käre fars favoritlåtar; "Inatt jag drömde"

I natt jag drömde något som
jag aldrig drömt förut.
Jag drömde det var fred på jord
och alla krig var slut.

Sedan gick vi hem.

Tack för en trevlig kväll!


Att vara eller inte vara den man vill vara.

I lördags var jag på Feministiskt Forum på ABF-huset här i Stockholm.

Jag fick nys om det hela av Vida som också är jurist och jobbar med diskrimineringsfrågor.
Dagen var späckad med föreläsningar, seminarier, debatter, filmvisningar och workshops med feministiskt tema man fick delta gratis i! En av dessa föreläsningar tänkte jag berätta om här.

 

Seminariet var av det politiska slaget och handlade om Maskulinitet i dagens Sverige. Maria Wetterstrand, MP, hade bjudits in till att tala om olika maskuliniteter och det destruktiva med mansrollen.


Våra liv präglas av normer, föreställningar och regler om hur vi ska bete oss, känna och tänka som kvinna respektive man. Maria Wetterstrands tes var kort och gott att normer gör människan ofri. Därför ska normerna bort, i syfte att alla människor, oavsett kön, ska få större frihet att vara de individer de vill vara.

 

Hon menar att alla att alla dessa förväntningar som ställs på kvinnan respektive mannen om hur man ska vara och bete sig präglar och formar oss redan från småskolan.

Själv har hon alltid uppfattats som stökig och oordningssam som liten, och fick det inpräntat i sig att så beter man sig inte som tjej. Hon kände alltid omgivningens förväntningar signalera att hon borde börja bete sig mer som en flicka, dvs. vara ordentlig och skötsam. Självklart präglas man av sådant bemötande, på gott och ont.

..................Jaså du har en sån? Då är vi olika. Vi kan nog inte leka med varandra.
....................

Hennes bråkiga killkompisar däremot, de fick mer eller mindre budskapet att ”pojkar är sådana”. Boys will be boys. En rätt så uppgiven och väldigt sorglig attityd som säkert präglat många pojkars beteende genom åren.

 

I den kunniga och diskussionsfriska panelen satt Ulrika Westerlund från RFSL, Tomas Wetterberg från Män för jämställdhet och Viktor Bernadts från Dagens Arena. De ställde kritiska frågor till Maria om hennes partis politik i frågan. Bland annat efterlyste de ett djupare könsmaktsperspektiv på det hela istället för att bara fokusera på normer och avskaffandet av dessa.

Avskaffande av normer i all ära, men måste man inte koppla allt detta fina snack om normer till en tes om förändring? Vad vill Miljöpartiet mer konkret göra för att förändra könsmaktsstrukturerna i samhället? Hur används begreppen i ert politiska program? Fyller ni dem med innehåll?

Hon fick svettas, Maria, men jisses vad duktig hon var. Det märktes att hon är en garvad politiker. Jag gillar henne. Hon svarade intelligent och förståeligt när hon beskrev hur Miljöpartiet arbetat fram sin jämställdhetsplan. Den vilar kunskap om könsmaktsordningen och viljan att förändra den.

______________________________


Samtalet kom att handla rätt mycket om de sätt på vilka maskulina normer begränsar pojkar och män. Hur de uppmuntras att jaga status, självförtroende, makt och pengar för att vara framgångsrika. Vidare tog de upp de negativa följderna av normer om maskulinitet; såsom våld, kriminalitet, homofobi.

 


............................

Jag lät mig imponeras och inspireras av det Maria och panelen sade. Även om jag hade hört mycket av det förut var det väldigt givande och intressant och man fick en hel del nya frågeställningar i huvudet.

Vad kan jag göra för att befria mina och andras framtida barn från begränsande normer och föreställningar? För jag är fullt övertygad om att vi alla skulle tjäna på det.

Man får väl drömma om en vackrare och mer tillåtande värld, helt enkelt.
Sorg.

Idag är en Sorgens dag.

En väldigt god och nära vän till familjen har gått bort och det är jätteledsamt. Jag tänker på hans familj, som de måste sörja, och på hur skört livet är.

Vila i frid.


Vad ska de tycka-ångest...!

Om en stund kommer två personer hit för att köpa min gamla säng som stått i förrådet i två år. Jag har drömt heela natten om detta. Att bäddmadrassen ska visa sig vara alldeles för lång. (I drömmen svarade jag; "men tänk så bra, om ni någon gång skulle köpa en längre säng?") Att sängen ska vara alldeles nedskitad och nerblodad. Att de ska provligga den och säga att den här sängen, den har ju inte alls hård stomme som du sa per telefon.

Vem f-n får mardrömmar av försäljningen av en säng? Jag är ju sjuk i huvudet.

Och allt det där är ju bara påhitt dessutom. Sängen är ju i superfint skick, ren och fin, bäddmadrassen har samma mått som sängen (!), stommen är hård precis som jag sa och priset är rimligt.

Kan de inte bara komma och hämta sängj''veln snart?!

Belgisk ölprovning

Igår gick vi hit efter jobbet:


Belgobaren - stället med hela Belgien i kranarna!

Det var fullt med folk redan vid halv sex när vi dök upp men precis då gick det ett sällskap och lämnade lokalens bästa bord åt oss.
Det var jag, Joakim, Erik och Kristoffer som provsmakade lite olika ölsorter. De hade röd ale, veteöl, abbeye, lambic, trappist, fatöl, you name it! Mumma.


Roligt i sammanhanget är att Belgobaren ligger på en gata som heter Bryggargatan.

En sak som var lite kul var att man fick olika glas beroende på vilken öl man beställde, precis som det "ska vara" på ett riktigt schysst ölhak. Vissa glas såg ut som stora vinglas, andra som mer traditionella ölsejdlar med stora handtag.

Lite senare när middagshungern gjorde sig påmind delade vi på 3 kg musslor och precis som vi satt och slafsade i oss som bäst anslöt även Sofia som hade varit på jobbmingel. Musslorna serverades enligt belgisk tradition med pommes frites & majonnäs.... Supergott!

Kort och gott en otroligt trevlig kväll.

Nu är det vi. På riktigt.

Det är som att en tornado dragit genom vår lägenhet. Här ligger kartonger, kastruller, svarta soppåsar, sängkläder, handdukar och andra grejer slängda huller om buller.

Det pågår en prylutrensning som världen aldrig skådat.

Vi har plockat ned kartonger från vinden och börjat rensa ut dubletter.

Bakgrund:
När våra två singelhushåll blev ett sambodito förra sommaren hamnade (av en underbar slump?) mina grejer i lägenheten och J's prylar på vinden. Vi snackar alla hans sängkläder, köksgeråd, böcker you name it. Han orkade helt enkelt inte ta tag i uppackandet av sina prylar och då fick det bli som det blev.

Idag, tio månader senare, har vi fortfarande dubbelt av allt. ALLT! Vi har två kavlar, två strykjärn, två mikrovågsugnar, två strykbrädor, två skohyllor, två rivjärn... etc etc med fortsättning i det evinnerliga. Alla dessa extraprylar +en massa annat skit man skulle ha slängt inför flytten från första början ska nu UT!

Och det är hårda bud i Mellerud som gäller - vi ska ju trots allt minska vår bostadsyta med 20 kvm från och med den 22 juni. Då kan man inte ha några dubbla köksbord inte.Jag måste säga att vårt teamwork är exemplariskt. Är det inte jag som är hård så är J det.

Joakim: "Ok, vi har två små kastruller.... men det kanske kan vara bra att ha? När man ska göra såser och så?"
Jag: "Och hur ofta gör vi två sorters såser då? nej booort!"

Jag: "Nejmen titta vilken fin pastaslev! Den är ju skitkul, grön och allt"
Joakim: Nej den där är helt värdelös. Kasta!"

Eller som man skulle säga på pijjtmåle - snör bort'n.

_______________________________________
Saker kvar att sälja/skänka bort:
- en cykel
- två sängar
- två tv-bord
- en tjock-tv
- två mikrovågsugnar (det ingår en i nya läggan!)
- ett nattygsbord
- en MALM-byrå
- en hög förvaringshylla
- en fåtölj
- en Klippan-soffa

Någon som behöver något av ovanstående??Lycklig!

Jag är så glad att jag är frisk. Jag kan springa, gå, hoppa, skratta och njuta av allt som kommer i min väg.
Det gör mig lycklig.

Jag är så glad att jag har en underbar pojkvän, en familj som älskar mig och jag älskar dem och vänner som får mig att skratta.
Det gör mig lycklig.

Jag är så glad att jag har ett jobb som jag finner intressant och utvecklande, och kollegor som är helt j-a fantastiska. Varje arbetsdag bjuder på ett otal gapflabb, precis som det ska vara!
Det gör mig lycklig.

Jag vill skrika ut till alla som hör hur jag uppskattar mitt liv till det yttersta! Jag känner mig så sabla LYCKLIG!


AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!
Imaginärt vårskrik av lycka!Ikväll blir det...

......tända ljus och ett fotbad! Och så ett par avsnitt av In Treatment på det.Finns det något bättre än ett fotbad på kvällen när man är lite hurven? Att man dessutom sitter där man sitter känns rätt så bra ibland. He är bar å schlappen av. Man kan ju inte springa runt som en skållad råtta och plocka och fixa grejer när man har tossingarna i en balja heller.... superskönt!

På genuskrigsstigen!

En sak slog mig när jag satt på bussen.

 

Ni vet sådana där lappar folk sätter upp i tvättstugor och personalmatsalar där det står: ”Din mamma jobbar inte här”. What is up with that?

 

Jag förstår vad de vill ha sagt (”plocka upp efter dig själv”), men är det inte lite segt att komma med antydningar om att det alltid är mammor som sköter/ska sköta sådana sysslor? Är det inte lite som att säga att ”jo, det är mammornas jobb att städa undan efter andra, bara inte här på ARBETSPLATSEN döööh.”


(Varför ska man behöva skriva en lapp över huvudtaget kan man ju tycka, men vid en snabb eftertanke inser jag att det behövs verkligen på mitt jobb, och säkert på många andras också.)

Bara en tanke.

____________________________________

 

Sen började jag tänka på det där med toaletter och att de ofta är uppdelade mellan könen, trots att själva toaletterna ser likadana ut och ofta är avskilda från varandra ändå (med några få undantag som pissoarer, men de kan man väl sätta lite avsides).

.....och jag undrar, vad kan anledningen till separata toaletter tänkas vara?

- Vill männen ha sina egna för att de anser att vi kvinnor tar alldeles för lång tid på oss?

- Eller vill kvinnor ha sina egna för att de/vi gillar att stå i kö (?) alternativt tycker män är orenliga?

 

Jag vet inte jag. Jag vet bara att jag blir väldigt irriterad varje gång det sker - vilket är ofta - att alla kvinnor står med bena i kors i en lååååååång kö till ”sina” toaletter, medan männen bara lugnt kan svassa förbi den obefintliga mankön till ”sina” toaletter.


Orättvist och onödigt, om ni frågar mig. Jag för min del är inte långsam med att uträtta mina behov, men bara för att Bettan/Alice/Ulrika/any random kvinna är det och jag också är kvinna så ska jag vänta på att det blir min tur efter henne, men det behöver inte männen.

 

Varför inte bara ha en enda kö till alla toaletter? Är det något bra argument jag missat?

 


Det var dagens tankar från bussen.

 

 

 


Jag är så spontan att jag kräks.

Jag förtjänar applåder. Här sitter jag, ute på Lidingö med byxorna uppknäppta efter en maffig tisdagsmiddag och fjärrkontrollen inom räckhåll, och vad svarar jag när Vida ringer och frågar om jag vill åka in till stan för att se på film med henne vid 20-tiden?

Ja. Jag svarar ja!!

Hade ni gjort det? Hade ni det? Va? VA?

*ler*

Ok. Jag ska medge att det tog emot som FAN, men jag tvingade mig själv. Tänkte som John Lennon en gång tänkte att "life is what happens to you while you´re busy making other plans". Inte kan man ju sitta härhemma och dega och längta efter semestern varenda kväll.


So. Here I go.

..................................


Saknad.

.Saknar er.


Härlig söndagsrunda!

Igårkväll var Vida här. Vi såg på Almodovarfilmen Brustna Omfamningar & knölade i oss ca 3 kilo godis, sedan var klockan så mycket så hon sov över på soffan.

Eftersom J skulle iväg imorse var det hemskt trevligt att få lite frukostsällskap. Kaffet tog vi på balkongen och klockan var över 12 innan hon begav sig hemåt.

Själv svängde  jag några varv med målarpenseln på balkongbordet (grönt ska det bli!) och begav mig sedan ut och sprang en stund. Det var så härligt väder!Det vore synd att klaga på utsikten jag hade på löparrundan.
Fågelsång och vågor som slog in mot stranden, inte illa.
Inte illa alls.

"Löparrunda" är förresten en överdrift. Det rörde sig snarare om jogging i sakta mak... men jag tog mig stånkande runt min runda på 45 minuter utan att stanna! *pust* Får hoppas att tiden, flåset och kondisen förbättras innan Vårruset den 1 juni. Känns härligt att ha något att jobba för!


Vi tjejer som sprang ifjol, mäkta nöjda.
30-årsfest!

Jag och J var på en hejdundrandes rolig 30-årsfest igår! Det var Vidas pojkvän och vår gode vän Klas som fyllde gubbe. Vi hade med oss en inslagen Amarone som han glatt tog emot.

Grattis Klas!


Här är ett gammalt kort på Klas från midsommarfirandet i somras.
Jag hade nämligen så trevligt igår att jag glömde ta kort! Då förstår ni kanske. :)

::::::::::::::::::::::::::::::


Jag kan inte sätta fingret på vad det var som gjorde det hela så trivsamt. Kanske var det kombinationen av en massa människor man känner & tycker om och den otvungna känslan av att bara.... umgås.


De här två var också med; Elias och värdinnan Vida.

Självklart sjöng vi för födelsedagsbarnet som glatt blåste ut ljusen på en tårta som Vida bakat. Det bjöds på lite tilltugg och alkohol. Vid tolvsnåret ökade pulsen, soffbordet flyttades in i det andra rummet och vi drog igång ett dansgolv! (Till grannarnas stora förtret då det är ett gammalt & lyhört hus de bor i. Imorse fick Vida veta att de bankat i väggen. Vi hade inte hört det.).


Sandra & Sara var också där.

Vid 2-tiden hoppade vi in i en taxi och åkte raka spåret hem, nöjda och glada.

Jag måste säga att det var en inspirerande tillställning inför min egen 30-årsdag nästa år!

Tema: Okomplicerat och opretantiöst.


Tack för festen Klas!


Fräscht.

Nu har vi fått in de nya frukostvanorna!

Kanske kommer vi behöva lite variation framöver (tips tas tacksamt emot!) men som sagt, mackor och flingor är ett minne blott! I allafall på vardagar... :)


Smoothie gjord på en banan, lite lättyougurt, apelsinjuice och frusna blandade bär i en blender - supergott och fräscht! Till det två ägg och en stor kopp kaffe. Lätt som en plätt.


Grattis till mig, i efterskott!

Jag brukar googla mig själv med jämna mellanrum men idag bestämde jag mig för att söka på mig själv på www.ratsit.se för omväxlings skull. Och tänk, där stod att jag minsann ”föddes på en torsdag för 10 633 dagar sedan”.

 

10 633 DAGAR sedan… !!?

 

Jisses. Jag vet int om jag ska känna mig gammal eller ung!

Underbart förvirrande. Och så föddes en tanke, - kan vi inte börja fira vad vi fyller i dagar i stället för i år?

 

Fasen, jag missade min 10 000:e födelsedag för 633 dagar sedan. Det hade verkligen varit något att fira!

 


Igår tog jag en underbar promenad på Gärdet efter jobbet innan vi skulle möta upp med säljaren av vår nya lägenhet.

 

Vädret var strålande och alla människor man mötte var så glada. Vilken energikick!


 

Tänk, ett stenkast från detta vidsträckta fält ska vi bo!

 

I Stockholmsmått mätt är det i alla fall vidsträckt. En oas i innerstan. (Jo - för se det räknas faktiskt som innerstan, sjukt nog...)

 

Det gör vi tummen upp för!

Bäst som jag jag stod där och fotade mig själv smög en vovvsing upp.

Vad vill du min vän? Int behöver du se så skamsen ut.


The cookie-nose-tower

När man korsat fältet kommer man till Djurgårdsbrunnsviken. Fantastiskt.

På andra sidan vattnet har ni Skansen! Undrar om lemurerna är ute och solar såhär dags?

Där slog jag mig ned en stund på en brygga i solskenet och njöt...

 

Uppe på Gärdeskullen ska vi bo från och med juni.

 

Igår gick vi dit för att mäta väggar och se om det behöver strykas ett varv med målarfärg på de dunvita väggarna. Näe, det var så fräsch och fint så, bara att flytta in den dag vi får nycklarna!

Den 3:e balkongen nedifrån är vår (=kvällssol) + den motsvarande på högersida (förmiddagssol).

 

IIIiiih vad jag längtar!

 

 

 

 

 

 


Lemurerna har rymt från Skansen!

Här kommer en bild jag hittade på buzz, som är väldigt talande för vad som pågår i soliga Stockholm just nu:Människor gör i princip vad som helst för att gå en glimt av solens strålar mot sin glåmiga vinterhy. Vid varenda busskur och på varenda parkbänk sitter det folk och blundar och vänder sitt bleka nylle mot Den Stora Gula Bollen i skyn.

Är det inte fantastiskt att skåda?
Promenaddille!

Jag har fått dille på att ! Vadan detta?

Kanske var det förra veckans immobilitet som föranledde denna plötsliga promenadiver, jag vet inte, men härligt är det! Och nu bjuder vädret upp till dans också. Jag kan knappt vänta på att få ge mig ut under den blå himlen, ut på de grusiga vägbanorna med det framtinade hundbajset - ja nu är våren här!

Och så får vi hoppas att den är här för att stanna också.

Idag ska jag gå tidigare från jobbet och promenixa ned på stan, gå lite ärenden, sedan traska så långt jag hinner söderut. Så småningom kanske jag måste hoppa på ett kommunalt kommunikationsmedel för att ta mig i tid till Måndagmiddagen i Hammarby Sjöstad kl 19. Men innan dess, som jag ska gå!

:)

Dagen M.

Idag är det Måndag, Mulet och Möttot.

 

Det kändes tungt att komma tillbaka till jobbet och behöva plocka bort den här hånfulla lappen som satt på min dörr:

 

Kan man inte nästan SE hur glad och bekymmersfri jag var när jag skrev den?

________________________________

 

Näe, den här negativa känslan innehåller energi den med, och den energin måste omvandlas till något positivt illa kvickt. Såhär efter semestern när man känner sig pigg och utvilad är det därför dags för lite vårrensning av både kropp och vind!

 

Med vind menar jag att vi ska rensa ut gamla prylar och möbler från vindsförrådet. Vi har satt ut en massa annonser på Blocket. En fåfölj, en hylla, en ryggsäck, två sängar och två byråer ska väck under ”säljes” men snart kommer även ”skänkes” att tas till. Tjock-TV, nattygsbord eller mikro någon??

 

________________________________

 

Och vad gäller rensning av kropp – idag har vi promenerat till och från jobbet. Jag har promenerat någon gång i veckan under januari-feb-mars - trots kylan och snön mind you - men nu ska det bli åtminstone tre promenader till ELLER från jobbet varje vecka.

 

Nya frukostvanor har vi infört också. Inga mer mackor, ingen gröt, inga flingor – kolhydrater och socker bort! Bara ägg, kaffe och smoothie med en massa bär och för böveln inget socker. Jag är en riktig sockerjunkie så jag behöver avvänjning De Luxe. Vad tror ni om det, kommer det att hålla??

 

Kanske låter jag godtroget entusiastisk i min iver att förändra mina vanor men va fan, det är väl bara att surfa på den här energivågen så länge den varar?? ;)

 

Och till råga på allt hittade jag ett nytt vårtecken på vägen hem från jobbet:

 Har jag förresten sagt att jag bor i Solsidan?

Typ.
Jag kan i vart fall inte tänka på annat än den där humorserien när jag promenerar hem genom villakvarteren till vår lilla hyresrätt i Lidingö centrum, det är nästan så man får stora dåndimpen.Här kommer stora bilar smygandes förbi hemmafruar som är ute och joggar med vikter på handlederna, jojomensan.

Och snart inleds med största sannolikhet en outtalad tävlan om vem som har dyraste grillen på kvarteret.
Havsutsikt åt andra hållet kan tilläggas...Det ironiska med det hela är att ingen är hemma där vid 17-18-tiden när jag går hem. Alla hus och infarter gapar tomma. För att ha råd med dessa villor måste man nämligen arbeta så mycket att man sällan har tid att vara hemma?


Sådärja. Hemma!


Nu blir det en kopp te! Trevlig kväll ya'll.Vi tog oss dit!

...och hem också!

Det känns nästan som en bedrift i sig hur knop vi gjorde under veckan som gått. Vi har knappt rört en fena, bara drönat mellan poolen, bungalowen och stranden för middag. Det har varit otroligt avkopplande och mysigt att få spendera tid med familjen.

Här kommer lite bilder!


Spexaren Erik på gott humör, på väg ned till havet för middag.


Ljumma havsvindar
Kvällsmys på altanen


Men mest tid måste vi ändå ha spenderat HÄR:

Vid vår favoritpool!

(Vissa mer i än utanför.)


Nils med vissa svårigheter men tänk, det gick bra det med.


Buserier!


Och spel.


...med ett och ett annat avbrott för lunch...


.. i altanskuggan.


Gipsade Nils var vid gott mod hela resan. Tapprare och mer positiv kille får man leta efter. Inte en enda gång hörde jag honom klaga. Tvärtom var han positiv och glad veckan igenom. Jag är impad.


Egengjorda mackor går inte av för hackor!
(Hihi. Det rimmade.)


Och inte sangria heller för den delen. ;)


ÄÄÄndurs.


Erik ser skeptisk ut.


Ahh... detta är livet.


Och så lite mera bad! Den här killen badade mest av alla!

Gustav & Joakim busade en hel del.Jag köpte mig ett par nya örhängen. Kanske svårt att se men de föreställer ugglor.


Gustav fick två kompisar på resan, två bröder, jag tror de var från Göteborg. Här till vänster ser ni en av dem.
De busade, badade och spelade fotboll tillsammans, bland annat.
Det har varit en grymt skön vecka! Tusen tack till Annika researrangören!


Sista kvällen fick vi för oss själva då de andra åkt hem. Vi såg på solnedgången och åt en MYCKET god skaldjursmiddag precis vid havet. Fantalastiskt! Gjorde nästan ont att behöva lämna värmen...
Så var man hemma igen.

Känns muntert det här!
Våren står i full blom. Eller?

..............................

Men ett vårtecken fann jag med mycket möda!Kom igen nu våren. Get a move on.Må vi nu bara ta oss dit.

Efter många om och men, brutna handleder (!) och ombokade flyg BÖR vi alla vara samlade på Gran Canaria imorgon vid lunch. *håll alla tummar och tår*

Långfredagen spenderar vi packandes och fixandes inför avfärd imorgon tidigt som skam. Pirrigt!

Lustigt det där. Hur man kan hålla på inför en resa. Tvätta den kjolen, färga ögonfransarna, stryka den klänningen, ladda över musik och dokumentärer till telefonen, klippa tånaglarna, ta en tur upp på vinden för att hitta flipflopsen, leta fram lite bra böcker att ta med sig, etc etc. Det lustiga är att om jag har tre timmar på mig att packa så tar det tre timmar. Men har jag en hel kväll plus en hel dag så tar det just en hel kväll plus en dag! Hur går det till?

Åh, det ska bli så skönt att komma iväg. Jag ser framemot att spendera lite qualitytime med J och min fina, fina familj.


Småfisarna


Päronen


J och syster


Anders

PS! Vi hörs den 11 april...RSS 2.0