Dagens i-landsproblem.

Ni som känner mig vet att jag ogillar att vara beroende av saker. Socker, koffein, nässpray, alkohol eller vad det än må vara. Jag vill styras av min egen vilja och inte av beroenden. Jag kör därför mina egna små avvänjningar till höger och vänster. Exempelvis vande jag mig av med kaffe där vid nyår eftersom jag vill dricka kaffe när jag HAR LUST att dricka kaffe, för att det smakar gott, inte för att bli kvitt en molande huvudvärk. (Såsom många på jobbet gör. De tvingas dricka rena rävgiftet, I'm telling ya…)

 

 

Nu har turen kommit till lipsyl.

 

Jag vaknade nämligen upp en vacker dag och insåg att jag skapat ett beroende av försvarets hudsalva. De senaste två-tre månaderna har jag i tid och otid kladdat denna förrädiska lilla salva på läpparna – bara för att det är så mysigt – vilket fått till följd att jag nu är beroende. Det kan inte gå mer än två-tre timmar utan att läpparna börjar kännas torra och fnasiga och jag bara MÅSTE smörja in dem. Så var det inte i somras. Hur gick det till?

 

Jag och min vän tillika kollega Milla, som har samma problem, bestämde oss därför för att ta tjuren vid hornen och bli av med våra beroenden. Den briljanta planen var att trappa ned ena dagen (tre insmörjningar totalt) för att sedan gå kalla kalkonen nästa. Som var i förrgår. För min del slutade det hela i en smärre katastrof. Jag tvingades kapitulera på kvällen med en rejäl insmörjning – aj aj aj vad torrt det kändes - och igår var det värre än nånsin förr. Jag fick smeta och smörja hela sabla dagen! Nu är de såriga och nariga och säger "Tack så mycket Einstein!" till mig när jag tittar mig i spegeln.

 

 

Så vad gör vi? Finns det någon rehab man kan köra? Vaselinprogrammet?

 

Vi har bestämt oss för att köra en ny avvänjningsrunda om ett tag, när läpparna läkt. Och i ett lite långsammare avvänjningstempo nästa gång, för att undvika lika förödande konsekvenser och ett maniskt slickande om läpparna. Folk glor ju på en och undrar vad man håller på med. Sicket ociviliserat beteende.

 

Såja, såja, jag sa ju att det var dagens i-landsproblem. (Se rubriken.) Men jag vet att jag och Milla inte är ensamma om detta ty det finns en lååång tråd om det på Flashback ;)

Men hörni, nu är det ju helg. Gött mos! Jag är ensam hemma ikväll. Kom just hem efter ett hårt träningspass+bastu med Milla. På spisen stod middagen som J var snäll nog att laga innan han drog iväg på grabbkväll. Imorgon blir det namnceremoni i Norrtälje och på söndag ska vi träffa våra norska vänner som är i stan över helgen.


Vad har ni för planer?

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0